Ce site web porte le label AnySurfer, une marque de qualité belge pour les sites accessibles. Vous trouverez plus d'information sur www.anysurfer.be.

  • 4°C Partiellement nuageux

Welcome to the City of Brussels website (nl)

Welkom op de website van de Stad Brussel

Op de website van de Stad Brussel kunnen internetgebruikers de hoofdstad van Europa ontdekken. Brussel, dat is meer dan 1000 jaar cultuur, geschiedenis en erfgoed.

Brussel geeft op de website informatie over en een blik op de stad. Een webcam zorgt ervoor dat bezoekers dag en nacht de Grote Markt van Brussel kunnen ontdekken. Deze Grote Markt staat bovendien op de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco. Een andere camera biedt een uniek zicht op het De Brouckèreplein. Een derde camera is op de top van het Atomium geplaatst en geeft een panoramisch beeld van de Heizelvlakte met het Koning Boudewijnstadion.

Virtuele bezoeken dompelen de bezoekers onder in enkele symbolische Brusselse plaatsen zoals het Stadhuis, het Atomium, de Korte Beenhouwersstraat in het Ilot Sacré, de gebouwen van de Europese Commissie, pleinen en galerijen of de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.

Toeristen en nieuwkomers

De website biedt ook bijzondere informatie voor toeristen en zakentoeristen (zoals deelnemers aan congressen, beurzen en salons). Deze toeristen komen zo te weten hoe ze in Brussel kunnen geraken (luchthaven, trein) en hoe ze zich er kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer. Ze vinden er ook de nodige informatie en contactgegevens van de toeristische diensten (die stadsplannen en tips kunnen geven), plaatsen om te overnachten in Brussel (hotels, onder meer voor jongeren) en de vele attracties zoals het standbeeld van Manneken-Pis of de Brusselse musea zoals de museums van de Stad Brussel, het Magritte Museum of het Stripmuseum.

Toeristische gidsen of brochures rond erfgoed en de geschiedenis van Brussel worden voorgesteld op de website of kunnen worden gedownload of doorbladerd (historisch erfgoed).

De rubriek voor nieuwkomers wil de komst van nieuwkomers in Brussel bevorderen. Deze informatie bevat naast regels (inschrijving in het bevolkingsregister) ook diensten die beschikbaar zijn voor de toekomstige of nieuwe Brusselaars (zoeken van huisvesting, crèches, scholen, abonnementen op verschillende diensten,...)

Activiteiten in de agenda van Brussel

In Brussel vinden vele activiteiten en evenementen plaats. De website van de Stad geeft informatie over de grote evenementen en de openbare, culturele, sportieve en recreatieve activiteiten.

Een agenda (met zoekmotor) laat toe om in dit aanbod van evenementen te zoeken.

De website van de Stad Brussel is beschikbaar in 3 talen: Frans, Nederlands en Engels.